Dweilorkest De Graapendaelers Terwolde

Hier vindt u algemene informatie over De Graapendaelers. Als u iets wilt weten over ons en het hier niet aantreft als ook niet bij ‘Geschiedenis’, neem dan gerust contact met ons op!

Algemene informatie

De Graapendaelers is een dweilorkest uit Terwolde, die onstaan is uit een boerenkapel. Sinds kort is het gaan samenwerken met muziekvereniging Excelsior uit Twello. Het dweilorkest staat momenteel onder leiding van ons muzikaal leider Frendo Hartgers.

De Graapendaelers (wij noemen een lid van De Graapendaelers een Graapendaeler), zijn veel te zien en te horen op serenades, maar ook op feestdagen als koninginnedag, pasen, en carnaval en op evenementen als dorpsfeesten en kermissen. De muzikanten die in het dweilorkest spelen hebben altijd minimaal HAFABRA diploma B en zijn minimaal 16 jaar oud.

Boekingen

Voor boekingen kunt u terecht onder het kopje 'Contact'

Kleding

Toen de Graapendaelers hun comeback in 2010 maakten, besloten ze om de boerenkapel om te vormen tot een dweilorkest (wat door de tijd heen een meer gebruikelijke keuze was). Bij de nieuwe start als dweilorkest hoorde ook een nieuw uniform. Deze bestaat uit een blauwe tuinbroek waarop het logo geborduurt staat, met daaronder een geel shirt. Wanneer het koud is wordt er gebruikt gemaakt van een dikke gele trui, maar in de warmere maanden van het jaar wordt er een T-shirtje gedragen.

Follow us!

 


Sponsor


Muziekverenigingen